Okitsu Mandalina Fidanı Tüplü Aşılı 2 Yaş (90-120 cm) 500 Adet
Okitsu Mandalina Fidanı Tüplü Aşılı 2 Yaş (90-120 cm) 500 Adet
Gönderilecek Mandalina Fidanı Çeşidi ve Özellikleri
Orijini Japonya’dır. Okitsu Mandalina genellikle Satsuma Mandalina özelliği gösterir. Meyveleri oldukça büyük ve yuvarlak-yassıdır. Meyvesinin kabuğu pürüzlü ve parlaktır. Kabuğu meyve etine göreceli olarak sıkı bağlıdır. Çekirdeksiz ve şekerli olup kabuğu rahat soyulur. Genç dallarında küçük dikenler bulunur, fakat daha sonra bu dikenler azalır. Ülkemizde üretilen mandalina çeşitleri arasında en erkencilerdendir.
Gönderilecek Mandalina Fidanı Yaşı: Gönderimi yapılacak Okitsu Mandalina fidanı 2 yaşındadır.
Fidan Olgunlaşma ve Hasat Dönemi: Eylül sonu-Ekim başında olgunlaşır. (Hasat tarihi bölgelere göre değişiklik gösterebilir.)
Okitsu Mandalina Fidanı Saksıda Yetiştiriciliği: Okitsu Mandalina Fidanı saksıda yetiştirmek için uygun bir fidan türüdür. Fakat saksıda yetiştirilecekse 4 veya 5 günde bir suya boğmayacak şekilde sulanmasına dikkat edilmelidir.
Dayanıklılık: Ağaçları güçlüdür.
Fidan Dikimi İçin Uygun İklim Koşulları: Okitsu Mandalina Fidanı her iklim koşuluna uyum sağlar. Kışın sert geçtiği yörelerde de önerilir. Soğuğa dayanıklılık gösterir. Fakat dikiminin yapıldığı ilk yıl don olaylarına karşı korunmalıdır. Mandalina yetiştiriciliğinde genel iklim şartları şu şekildedir: Sıcaklığın -4°C ila -5°C altına düşmediği iklim koşulları daha uygunken -10°C ve altına düşmesi durumunda mandalina fidanı donar ve ölür. İç mekân içerisinde saksıda fidan yetiştiriciliği için de uygundur.
Fidan Gönderimi: Sağ Tarım güvence ve kalitesiyle özel olarak üretilen tasarım fidan kutusu içerisinde özenle paketlenerek gönderimi yapılır.
Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım: Kargonuzu teslim alır almaz hemen fidanınızı kutusundan çıkartınız ve hafifçe sulayın malum yol yorgunu olacaktır. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 3 veya 4 günde bir sulamayı ihmal etmeyiniz.
Fidan Dikim Mesafesi: Fidanlar arasında ister 4 ister 5 isterseniz de 6 metre olacak şekilde dikim yapabilirsiniz.
Fidan Dikimi: Sağ Tarım güvencesiyle gönderilen sağlıklı fidanınızın dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindi vaktinde yapmanız uygun olur. Fidan çukurunu 40 ila 45 cm genişliğinde ve 30 ila 40 cm derinliğinde kazınız. Kazmış olduğunuz çukurun dibine iyice harmanlanmış leonardit ile toprak karışımını ekleyiniz. Çıkan toprağa kesinlikle herhangi bir hayvansal gübre eklenmemelisiniz. Çünkü hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunlar da fidanınızın sağlıklı gelişimini olumsuz etkiler. Fidanınızı çukura dik bir şekilde koyunuz, fidanınızın poşetini veya saksısını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Fidan poşeti ya da saksısı hizasında toprak ile doldururken dikim esnasında aşı noktasının 5-10 cm toprak üstünde kalmasına dikkat ediniz. Çünkü aşı noktası toprak içinde kalırsa fidanın gelişmesi durur ve fidanınız kuruyabilir. Son olarak fidan başına yaklaşık 10 litre kadar can suyunu veriniz. Fidanınızın dik büyümesi için köküne zarar vermeyecek şekilde destek çubuğu ile destekleyebilirsiniz.
Mandalina Fidanı Sulaması: Fidan dikimi yapıldıktan sonra fidanlar tamamen tutuncaya kadar toprak özelliği de dikkate alınarak 3-6 günde bir sulama yapılmalıdır. Mandalina fidanı dikimi yapıldıktan bir yıl sonra bu sulama aralığı havanın kuraklık durumu ve toprak yapısı dikkate alınarak 10-15 günde bir yapılabilir. Yetersiz ve aşırı sulama kök gelişimi ve verim üzerinde olumsuz bir etki yapmaktadır. Yapılan araştırmalar, su eksikliğinin veya aşırı sulamanın, çiçek ve meyve dökümüne sebep olduğunu, uzun süren kurak bir dönemden sonra, hemen ve fazla miktarda su vermenin de aynı şekilde olumsuz etkilere sebep olduğunu göstermiştir. Bu sebeple, dengeli ve uygun bir sulama yapılması gereklidir.
Fidanın suya ihtiyacı olup olmadığını anlamanın kolay yollarından biri de sabah saatlerinde ya da akşam saatlerinde güneş batmadan önce kısmen solgunluk görülürse sulama kararı verilebilir. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 3 veya 4 günde bir suya boğmayacak şekilde sulamayı ihmal etmeyiniz.
Fidan Genel Gübreleme Bilgisi: Kış aylarında azot ağırlıklı; ilkbaharda ise çiçeklenme döneminde fosfor, potasyum, hümik asit ve şeker gübresi ağırlıklı gübreleme yapılması uygundur.