Salkım Meyveli Şekerpare Kayısı Fidanı Tüplü Aşılı 2Yaş (90-110cm) 500 Adet
Aroması Mükemmel Salkım Meyveli Şekerpare Kayısı Fidanı Tüplü Aşılı 2 Yaş (90-110 cm) 500 Adet
Gönderilecek Kayısı Fidanı Çeşidi ve Özellikleri
Yerli kayısı çeşitlerimizden olup hem sofralık hem de kurutmalık olarak tercih edilmektedir. Yüksek verimlilik gösterir. Ağacı kuvvetli olup yayvan bir şekli olur. Meyve karın çizgisi belirgindir. Meyve rengi turuncu-sarı olup kırmızı yanak yapmaktadır. Meyve eti sarı-turuncu olup tatlı ve suludur.
Gönderilecek Kayısı Fidanı Yaşı: Gönderimi yapılacak Kayısı fidanı 2 yaşındadır.
Fidan Olgunlaşma ve Hasat Dönemi: Temmuz ayından itibaren hasat zamanı başlar.
Salkım Meyveli Şekerpare Kayısı Fidanı Saksıda Yetiştiriciliği: Salkım Meyveli Şekerpare kayısı fidanı saksıda yetiştirmek için uygun bir fidan türüdür. Fakat saksıda yetiştirilecekse 4 veya 5 günde bir sulanmasına dikkat edilmelidir.
Fidan Dikimi İçin Uygun İklim Koşulları: Salkım Meyveli Şekerpare kayısı fidanı her iklim koşuluna uyum sağlar. İç mekân içerisinde saksıda fidan yetiştiriciliği için de uygundur.
Fidan Gönderimi: Sağ Tarım güvence ve kalitesiyle özel olarak üretilen tasarım fidan kutusu içerisinde özenle paketlenerek gönderimi yapılır.
Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım: Kargonuzu teslim alır almaz hemen kayısı fidanınızı kutusundan çıkartınız ve hafifçe sulayın malum yol yorgunu olacaktır. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 4 veya 5 günde bir sulamayı ihmal etmeyiniz.
Fidan Dikim Mesafesi: Fidanlar arasında ister 4 ister 5 isterseniz de 6 metre olacak şekilde dikim yapabilirsiniz.
Fidan Dikimi: Sağ Tarım güvencesiyle gönderilen sağlıklı fidanınızın dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindi vaktinde yapmanız uygun olur. Fidan çukurunu 60 cm genişliğinde ve derinliğinde kazınız. Kazmış olduğunuz çukurun dibine iyice harmanlanmış leonardit ile toprak karışımını ekleyiniz. Çıkan toprağa kesinlikle herhangi bir hayvansal gübre eklenmemelisiniz. Çünkü hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunlar da fidanınızın sağlıklı gelişimini olumsuz etkiler. Fidanınızı çukura dik bir şekilde koyunuz, fidanınızın poşetini veya saksısını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Fidan poşeti ya da saksısı hizasında toprak ile doldururken dikim esnasında aşı noktasının 5-10 cm toprak üstünde kalmasına dikkat ediniz. Çünkü aşı noktası toprak içinde kalırsa fidanın gelişmesi durur ve kayısı fidanınız kuruyabilir. Son olarak fidan başına 10 litre kadar can suyunu veriniz. Fidanınızın dik büyümesi için köküne zarar vermeyecek şekilde destek çubuğu ile destekleyebilirsiniz.
Kayısı Fidanı Sulaması: Kayısı diğer meyve türlerine göre daha az su ister. İklim koşulları, bulunduğu rakım ve ağaçtaki meyve miktarına göre değişmekle beraber genel olarak kayısı ağaçları yılda 5-10 kez sulama yapılması yeterlidir. Sulamalara, sıcak ve kurak bölgelerde Mayıs sonu-Haziran başında başlanıp, Eylül sonu-Ekim başına kadar 15-20 günlük aralıklarla devam edilmesi uygun olur. Ayrıca hasat zamanı hasat yapılmadan 10 gün önce sulanması uygundur. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 4 veya 5 günde bir suya boğmayacak şekilde sulamayı ihmal etmeyiniz.
Fidan Genel Gübreleme Bilgisi: Kış aylarında azot ağırlıklı; ilkbaharda ise çiçeklenme döneminde fosfor, potasyum, hümik asit ve şeker gübresi ağırlıklı gübreleme yapılması uygundur.